KeramiekMarc, CeramicMarc Amsterdam

Over mij

Ik ben keramische objecten en voorwerpen gaan maken zonder een bepaalde cursus gevolgd te hebben. Ik kwam in contact met een stuk klei, ergens in een atelier en toen ontstond de passie om zelf te gaan modelleren. Mijn methodes om met klei te werken zijn: boetseren, het maken van handvormen en drukvormen. Ik gebruik geen draaiwiel. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor het natuurlijke proces van tijd op dingen. De unieke en mooie tekens en kleuren die ontstaan door ouderdom en de inherente relatie tussen kracht en kwetsbaarheid.

Voor mij is keramiek een fascinerende uitingsvorm van creatieve expressie.
Een stuk klei omvormen tot een beeld of voorwerp door de kracht van de innerlijke verbeelding en door liefde. Klei heeft de mogelijkheid om er ontelbaar veel vormen van te maken en het werken ermee geeft veel fysiek plezier.

Klei komt uit de aarde, we zijn gemaakt van stof en keren terug tot stof en terug naar de aarde. Klei is voor mij de bijzonderste grondstof om keramische voorwerpen zoals kunstobjecten en servies te kunnen vormen.

Door het vuur wordt klei omgezet in een keramisch product van veredeld steen. Keramiek is voor mij spiritualiteit en kunst combineren met wetenschap en vakmanschap. Het resultaat zijn unieke handgemaakte keramische voorwerpen en objecten.

De keramist/kunstenaar begint met een idee en is de meester van het hele technische proces tot het eindproduct. Het geeft veel tevredenheid als je na het bakken de oven opent en de resultaten ziet.

Ik wil dat mijn objecten een plezier zijn om vast te houden, om aan je wang te drukken en goede energie opwekt. Elk stuk is eenmalig, uniek om van te genieten.
De keramische kunst staat op dit moment veel in de belangstelling en geeft veel toekomstperspectief.